90+ Christmas Movie Trivia Questions and Answers

0
14902
90+ Christmas Movie Trivia Questions and Answers

Christmas looks incomplete with the Christmas holiday movies. The directors, producers, and actors work harder in these films because; they are made to attract the people of all ages.

Similarly, you might have watched many old and new Christmas movies. Some might be very interesting, some will be emotional, and some have loads of fun that break you in great laughter.

In this article, we have listed 50 plus Christmas Movie Trivia Questions. They are gonna check your memory and the level of interest in the films and will provide you with a fun time with your family and friends.

So, have some chips and cookies on the table and enjoy them while answering these questions!

List of Chirstmas Movie Trivia Questions with Answers

  1. What’s the name of the first Christmas movie?

    Answer: Santa Clause

  2. Name the movie that was mentioned in FBI in 1947 due to its negative approach about the bankers?

    Answer: It’s a Wonderful Life.

  3. In the movie Home Alone 2, How much Kevin pays for his stay in a hotels room?

    Answer: $967

  4. In Scrooge’s scene, who badly tore the lip of Bill Murray in reality?

    Answer: Carol Kane

  5. Which movie took place inside the snowflake?

    Answer: How the Grinch Stole Christmas

  6. In the movie “It’s a wonderful life”, how much money did Uncle Billy lose?

    Answer: $8,000

  7. Name the departmental store in Miracle on 34th Street?

    Answer: Cole’s

  8. Name the movie, which has taken the parade scenes from 1946 parade.

    Answer: Miracle on 34th Street.

  9. The movie, “Jingle all the way” based on the shopping craze of which thing?

    Answer: Cabbage Patch Dolls

  10. What’s the name of Bob Crachit’s son?

    Answer: Tiny Tim

  11. In the movie Miracle on 34th street, who played the role of Santa Claus and also did the same role in the 1946 parade?

    Answer: Edmund Gwenn

  12. In the movie “A Christmas story”, how many times Ralphie says he wants the Red Ryder BB Gun?

    Answer: 28 times

  13. In which movie, Clarence was the guardian angel of George Bailey?

    Answer: It’s a Wonderful Life.

  14. After which movie, MythBusters experimented with sticking the tongue on a cold metal?

    Answer: A Christmas Story

  15. What is the name of Scrooge’s Fiancée?

    Answer: Belle

  16. In the movie Elf, who traveled from the North Pole to New York to find his father?

    Answer: Buddy

  17. Where did the movie “It's a wonderful life film?

    Answer: RKO Ranch in Encino, Calif.

  18. Where is the house of Miracle on 34th Street located?

    Answer: Port Washington, New York

  19. Which year “its Wonderful life” released?

    Answer: 1946

  20. Which departmental store got featured in Elf and Miracle on 34th Street?

    Answer: Gimbels Department Store

  21. Who played the role of Ralphie in the Christmas Story?

    Answer: Peter Billingsley

  22. Who played the role of Conductor, Santa Claus, the narrator, and 3 other parts in the movie “The Polar Express”?

    Answer: Tom Hanks

  23. Who sang “All I want for Christmas is You”?

    Answer: Olivia Olson

  24. In which Christmas movie, does Jim Carrey try to ruin Christmas for the people of Whoville?

    Answer: It is How the Grinch Stole Christmas

  25. In the film Home Alone, the ornaments were ……..in reality.

    Answer: Candies

  26. What was the former title decided for the movie Miracle 34th Street?

    Answer: The Big Heart

  27. After the lights of Buddy’s home stopped working, what was used then?

    Answer: Lights of the cellphones

  28. In 1990, which famous Christmas movie released?

    Answer: Home Alone

  29. Complete this famous line from Elf: The best way to spread Christmas cheer is ________,

    Answer: Sing loud for all to hear

  30. In Miracle on 34th Street, who is put on trial?

    Answer: Kris Kringle

  31. In 1994, who reprised the role of Edmund Gwenn part of a movie of 1947?

    Answer: Richard Attenborough

  32. In which U.S state, the entire movie Home alone was shot?

    Answer: In Chicago

  33. In the movie named “Christmas vacations”, how many words Clark used to describe his Boss?

    Answer: 30 words

  34. In White Christmas, who sang the songs in the place of Vera-Ellen, who played the role of Judy?

    Answer: Trudy Stevens

  35. In which movie, the conductor says “11344 Edbrooke”?

    Answer: The Polar Express

  36. Anywhere but home and four holidays is another name of which film?

    Answer: Four Christmases

  37. On which short story the movie “It’s a Wonderful Life” based upon?

    Answer: The greatest gift

  38. In which year, “Earnest Saves Christmas” released?

    Answer: In1988

  39. Name the nightclub, shown in the movie Holiday Inn?

    Answer: The Midnight Club

  40. Name the leading actress of the film The Holiday?

    Answer: Kate Winslet

  41. In which year, Home Alone 2: Lost in New York released?

    Answer: 1992

  42. In which U.S state did the movie “A Christmas Story” featured?

    Answer: In Indiana

  43. In which month of and year, Frosty the snowman released?

    Answer: December 1969

  44. Baby its cold outside is a song from which movie?

    Answer: From “Elf.”

  45. Who Starred as Kevin in Home Alone?

    Answer: Macaulay Culkin

  46. How many siblings does Kevin have in the movie Home Alone?

    Answer: 4 siblings

  47. Who gets their tongue stuck to the iced pole?

    Answer: Flick

  48. The famous line Six-thirty p.m., dinner with me. I can't cancel that again, improvised by Carrey belong to which movie?

    Answer: How The Grinch Stole Christmas

  49. In 1954, which famous Christmas film released in the U.S?

    Answer: White Christmas

  50. Name the hotel shown in the Home Alone 2?

    Answer: Swanky Plaza Hotel

  51. Kelsey Grammar, a cheerleader provided a narration for the Disney Movie. Can you name it?

    Answer: Mickey’s Once Upon A Christmas.

  52. Which movie is a Christmas movie, but has no scenes of the Christmas day?

    Answer: Christmas Vacations

  53. In which movie, Blair and her fiancé Enrique made a surprise visit to Blair’s parents?

    Answer: It was Christmas with the Kranks.

  54. In 2017, how many Christmas movies were produced?

    Answer: 33 movies were released

  55. Which Christmas movie inspired the creation of the Wonder Years?

    Answer: A Christmas Story

  56. In which mall the film, Jingle all the way was shot?

    Answer: At Minnesota’s Mall of America.

  57. Where the Duncan’s Toy chest scenes of Home alone shot?

    Answer: At Chicago

  58. How many bells rang in the movie “It’s a wonderful life”?

    Answer: 42 times

  59. Kidnap the Sandy Clause is a song of?

    Answer: The nightmare before Christmas

  60. In which country, the 1995’s film Babe shot?

    Answer: In Australia.

  61. In The Santa Clause, on which day does Bernard say Scott is due back at the North Pole?

    Answer: On the day of Thanksgiving.

  62. What’s the name of the angel in the “it’s a wonderful life?

    Answer: Clarence

  63. Who played the role of Santa in Santa Clause 3?

    Answer: Tim Allen

  64. Which year the Christmas movie, “Four Christmases” released?

    Answer: In 2008

  65. In 2003, who played the role of Bad Santa from Black Comedy?

    Answer: Billy Bob Thornton

  66. How many roles Tom Hanks Played in “The Polar Express”?

    Answer: He played 6 characters

  67. Name the mountain range shown in the How the Grinch Stole Christmas?

    Answer: The Pontoons

  68. Who sang songs in the film “The Snowman”?

    Answer: Auty

  69. In the movie “Christmas with the Kranks,” a day after Thanksgiving, where did the Krank’s daughter go to?

    Answer: She went to Peru

  70. In which 2006’s movie, Steve Finch played the role of an optometrist?

    Answer: It was Deck the Halls

  71. Natie fell in love with the character of British Prime Minister. Name the movie.

    Answer: Love Actually

  72. Who played the role of Papa in the movie Elf?

    Answer: Bob Newhart

  73. For which movie, the Christmas scene was filmed in Los Angeles in the middles of the May?

    Answer: Jingle All the way

  74. Who wrote the story of Miracle on 34th Street?

    Answer: Valentine Davies

  75. In Elf, what’s the name of the human child?

    Answer: Buddy

  76. Name the actor playing the lead male role in the film “Jingle all the way”?

    Answer: Arnold Schwarzenegger.

  77. In the move, it’s a wonderful life, who was awarded the wings after the completion of mission?

    Answer: Clarence

  78. What kind of company does Walter start?

    Answer: A publishing company

  79. Kevin’s mother was ______ by profession.

    Answer: A Fashion designer

  80. What is the first name of Mr. Potter?

    Answer: Henry

  81. Who wrote the story “The nightmare before Christmas”?

    Answer: Michael McDowell

  82. In which Christmas movie of 1988, the Santa claimed his age to be 151?

    Answer: It was Ernest Saves Christmas

  83. In the movie Home Alone 2: Lost in New York, where did the family go the Christmas vacations?

    Answer: To Florida

  84. Who did Martha reject in the movie how the Grinch Stole the Christmas?

    Answer: Mayor

  85. The animated Television Classic Film “The Snowman” based on whose book?

    Answer: Raymond Briggs

  86. On which days Holidays Inn is open?

    Answer: Only in the holidays

  87. In the movie “How the Grinch Stole Christmas”, who is the love interest of the Grinch?

    Answer: Martha May

  88. Which year the first Christmas movie “Santa Clause” released?

    Answer: In 1898

  89. Which year the movie Baby’s first Christmas released?

    Answer: In 2012

  90. Who sacrificed his dreams in the movie “It’s a wonderful life?

    Answer: George Bailey

  91. In the movie, “How the Grinch Stole Christmas”, whose heart grew three times upon feeing at once?

    Answer: Grinch’s heart

  92. In the film Jingle all the way, the father is trying to obtain what?

    Answer: A Turbo Man

  93. Professor Hinkle is the evil magician of which movie?

    Answer: Frosty the snowman

  94. Walking in the air is which film’s song?

    Answer: The Snowman

Do you like the Christmas movie Trivia? What was your score? Don’t forget to mention it in the comments! We’d love to hear from your side.

LEAVE A REPLY