50 Baby Shower Trivia Quiz Questions and Answers

0
37
50 Baby Shower Trivia Quiz Questions and Answers

The baby shower is a part in which all the friends and relatives participate to celebrate the happiness of a woman to become a mother, it can be celebrated after the delivery of baby, different cultures follow their norms and celebrate it in their own way. It is common trend to celebrate the baby shower in all cultures but especially in Europe and USA celebrate it with great enthusiasm and spirit. The baby shower actually represents and tells about the shower of gifts that given to the newly mother or a woman who is going to be a mother in near future.it is also known as bridal shower as well.

Mostly, baby shower is given only for the first child of the family, and only women are invited, however it has changed over the las decade, now this allows different people to come whoever is fond of these types of parties and want to wish good luck to the mother: work Space, both men and women. Activities in child showers include gifts and promising sports.

Baby shower games vary, sometimes including standard games such as bingo, and sometimes being pregnancy-themed, for instance “guess the mother’s measurements or guess the baby that either its going to be a boy or a girl, these things makes a baby shower exciting. These games help let the close friends attending the shower bond with the mother, and enable the new family to say thanks ahead of time, figuring out who is willing and able to help them with the challenges of bringing up a child.

Gifts are the one the essential elements of the party, therefore, Guests bring small gifts for the mother to make her feel welcome and lucky. Mothers are generally given pampering treats. Mostly gifts related to babies include diapers, blankets, baby bottles, clothes, and toys but sometimes people try to change the mod and give mother gifts so that she can use those after the birth of the child and this thought is quiet soothing. It is common to open the gifts during the party; sometimes the mother makes a game of opening gifts.

  1. You are a so cute couple, how did you meet in the first place?

    Ans: This question can be proved very interesting as couple can tell all the relatives and friends about their first meeting or date ,it would definitely bring up many interesting things to further talk about.

  2. Who can tell about the Mommy’s favorite color?

    Ans: Anyone can answer this question, generally mother’s very close friends know about the favorite color.

  3. Who can tell about the favorite drink of mommy?

    Ans: Well ,this is a very interesting question ,everyone can guess but her close friends must know her favorite drink as they spend a lot of time together.

  4. What is mommy’s favorite restaurant in the city?

    Ans: Among friends and family anyone can answer.

  5. Do new born babies produce tears while crying?

    Ans: The answer is no.

  6. According to a research who is better in changing babies diapers?

    Answer: It is men who change diapers in 1.36 minutes while women do it in 3 minutes approximately.

  7. After how many days babies start recognizing his father’s voice?

    Ans: A baby takes 14 days to recognize his father’s voice.

  8. Which group sung the song “baby love “for the first time?

    Ans: The band’s name is The Supremes.

  9. How many bones a baby have?

    Ans: its 300 in total.

  10. When does fingerprints appears on a baby’s hand?

    Ans: After three months.

  11. How did mommy tell the dad about the pregnancy?

    Ans: It will result a very interesting facts and bring definitely laughs due to interesting little things.

  12. Which baby part is not the part of the body of a body when born?

    Ans: It is an extremely interesting fact that babies are born without kneecaps.

  13. What is the average of diapers a baby use daily?

    Ans: its 8 – 12 number of diapers.

  14. Who is most eager to see the baby?

    Ans: This question can be answered by any one of the parents.

  15. Have you decided the name of the baby?

    Ans: Mommy and daddy can both tell the names what they like and as a result it will produce a very interesting conversation ending up with a beautiful name.

  16. What is most special gift you get on a baby shower?

    Ans: A book about babies like a guide for parenting could be a precious and helpful gift for any new parents.

  17. How much a baby weigh at the time of birth?

    Ans: It is 7 pounds, 8 ounces approximately.

  18. By what age has a baby usually doubled its birth weight?

    Ans: After about 5 months.

  19. When born, what size is the baby's head in relation to the rest of his/her body?

    Ans: It is one quarter the size of the body.

  20. How many hours does the average newborn sleep in a 24-hour period?

    Ans: 16 hours is the average time for a newborn baby.

  21. In which range can a newborn baby see most clearly?

    Ans: It’s about 8 to14 inches away.

  22. When does a baby start to smile socially?

    Ans: 3. 4-8 weeks

  23. What is the first sense a baby develops?

    Ans: Hearing

  24. Babies are born without which body part?

    Ans: Kneecaps

  25. Which is mommy favorite cake?

    Ans: This question could be asked to all friends and relatives.They can answer like Banana Pudding cake etc

  26. Who can tell about the size of the tummy of mommy?

    Ans: All friends and relatives can guess the size and after all the guessing, use yarn or ribbon to guess the size of mom’s tummy.

  27. Who can make a guess about the Delivery Statistics like delivery date, weight, and length of baby?

    Ans: Baby shower guests can guess these and that person will be winner whose guesses are near to the average delivery date, weight, and length of any baby.

  28. Can babies’ pictures of guests be used to play a game?

    Ans: Guests bring their baby pictures and everyone tries to figure out who’s baby picture matches which guest.

  29. who can guess the age of mommy by seeing her childhood pictures?

    Ans: Put up pictures of the mom-to-be from her childhood and have guests guess how old she was in each picture.

  30. Who can tell that baby might look like mom or dad?

    Ans: This baby shower game takes a little bit of preparation but can be hilarious as guests try to mix up mom and dad’s photos to see what the baby might look like.

  31. Can you guess what’s in the Bag?

    Ans: Guests guess what’s inside these baby shower themed gift bags.

  32. Who can guess the actual number of candies?

    Ans: Get a baby bottle and fill it with the candy of your choice. Have guests guess how many candies they think are inside.

  33. Which the first sense a baby develop?

    Ans: it is hearing.

  34. How much bigger uterus become while pregnancy?

    Ans: It becomes 500 times bigger.

  35. According to the old nursery rhyme, children born on what day of the week are 'fair of face'?

    Ans: Its Monday.

  36. Is it right that all babies are born with blue and gray eyes?

    Ans: No.

  37. According to the old nursery rhyme, children born on what day of the week are 'fair of face'?

    Ans: Its Tuesday.

  38. In early 1900 what color was used to show the baby boy?

    Ans: It was Pink color.

  39. Who can tell that after how much time a baby is born?

    Ans: After every thirty seconds a baby born.

  40. What can a baby do up until seven months that an adult cannot?

    Ans: Baby can swallow and breath at the same time.

  41. What's the theme of your nursery?

    Ans: Mommy or daddy can answer this question.

  42. What's been your biggest food craving during pregnancy?

    Ans: This question is for mommy.Mostly women crave for the food which is not allowed during pregnancy.

  43. What's the baby's astrological sign going to be?

    Ans: As you can guess the possible dates of delivery so you can tell and make guess about the star of the baby and can discuss about the personality of the baby.

  44. In your third trimester, how many times a day have you had to pee, on average?

    Ans: Mommy can answer it only.

  45. Where did you and your partner meet?

    Ans: Mommy can tell about the first meeting and all other sweet memories which are attach to these meeting of-course.

  46. What restaurant have you been to together all the time?

    Ans: Both father and mother can answer or let guests make a guess to make it more interesting.

  47. How long were you together before you conceived?

    Answer: Mommy can tell the time and interesting fats attached to it.

  48. Do you think your baby will be born with a lot of hair?

    Ans: This question can result a loud laughs when mommy answers it.

  49. Who will be the strict parent, and who will be the pushover?

    Ans: This question is quiet interesting one ,so this one let the guests answer.

  50. How do you feel being a mommy ,does it make you excited?

    Ans: Mommy can express her excitement and feeling to a mother.

LEAVE A REPLY