270+ Math Trivia Questions and Answers

0
38058
270+ Math Trivia Questions and Answers

Trivia questions are really healthy for minds and when it comes to math trivia questions than it really sharpens your mind and activates your responses. Here we are going to present you math trivia question and answers:

List Of Math Trivia Question And Answers
List Of Math Trivia Question And Answers

Here We Present You List Of Math Trivia Questions

  1. What Is The Net Prime Number After 7?

    Ans: 11

  2. The Perimeter Of A Circle Is Also Known As What?

    Ans: The Circumference

  3. 65-43=?

    Ans: 22

  4. True Or False? A Convex Shape Curves Outwards.

    Ans: True

  5. What Does The Square Root Of 144 Equal?

    Ans: 12

  6. True Or False? Pi Can Be Correctly Written As A Fraction.

    Ans: False.

  7. What Comes After A Million, Billion And Trillion?

    Ans: A Quadrillion

  8. 52 Divided By 4 Equals What?

    Ans: 13

  9. What Is The Bigger Number, A Googol Or A Billion?

    Ans: A Googol

  10. Are opposite angles of a parallelogram equal?

    Ans: Yes

  11. 87+56=?

    Ans: 143

  12. How Many Sides Does A Nonagon Have?

    Ans: 9

  13. True or False? -2 Is An Integer.

    Ans: True

  14. Complete The Fibonacci Sequences 0,1,1,2,3,5,8,13,21,34?

    Ans: 55

  15. 7*9=?

    Ans: 63

  16. True or False? All sides are equal in Isosceles Triangle.

    Ans: False ( 2 Sides Are Equal)

  17. What Does 3 Squared Equal?

    Ans: 9

  18. True Or False? -4 Is A Natural Number.

    Ans: False

  19. 5 To The Power Of 0 Equals What?

    Ans: 1

  20. What Mathematical Symbol was determined by Whiz Ferdinand Von Lindemann 1882?

    Ans: Pi

  21. Angle More Than 90 Degrees and Less Than 180 Degrees is called?

    Ans: Obtuse

  22. What's The Top Number Of A Fraction Called?

    Ans: The Numerator

  23. What's A Polygon With Four Unequal Sides Called?

    Ans: A Quadrilateral

  24. Which Flat Image can be displayed In 3D?

    Ans: A Hologram

  25. What Number Does (Giga) Stand For?

    Ans: One Billion

  26. What revolutionary digit did Arab Mathematicians Al-Khwarizmi determined in 800/B.B?

    Ans: Zero

  27. Number system with the base of 2 is called?

    Ans: Binary

  28. How Many Equal Sides Does An Icosahedrons Have?

    Ans: Twenty

  29. Polygon with eight sides called?

    Ans: An Octagon

  30. Straight line that touches a circle at a single point?

    Ans: Tangent

  31. Geometrical shape fit in Allen wrench?

    Ans: The Hexagon

  32. An Improper Fraction Always Greater than what number?

    Ans: One

  33. In Which Civilization Dot Patterns Were First Employed To Represent Numbers?

    Ans: Chinese.

  34. The Ancient Babylonians Had Their Number System Based On?

    Ans: 60.

  35. Which was the famous number system was commonly employed in Various Ancient Civilizations?

    Ans: Five

  36. In Which Ancient Civilization introduced the representation of digits into words?

    Ans: Indian

  37. In Which Numerals X, M, V, L, Etc. Belong To?

    Ans: Roman Numerals.

  38. Which Ancient Civilization did work in odd and even numbers and denoted odds as males and even as females?

    Ans: Chinese.

  39. Which is the most ancient? Fibonacci, Kaprekar, Mersenne And Figurate.

    Ans: Figurate Number.

  40. Apart From The Number System, Ancient Indians Are Held In High Esteem For Their Contributions To The Field. What Is It?

    Ans: Determinate Equations.

  41. Who Wrote An Elaborate History Of Greek Geometry From Its Earliest Origins?

    Ans: Eudemus.

  42. Which Natural Phenomenon Was Employed In Ancient Times To Estimate The Heights Of Objects?

    Ans: Shadows Cast By The Sun.

Easy Math Trivia Question And Answer
Easy Math Trivia Question And Answer

Here We Present You Easy Math Trivia Questions

  1. What Is The Next Prime Number After(3)?

    Ans: 5

  2. What Is (15-7)=?

    Ans: 8

  3. What Is The Square Root Of 81?

    Ans: 9

  4. What Comes After Thousand?

    Ans: Ten Thousand

  5. What Does The Roman Numeral ( C ) Represent?

    Ans: One Hundred

  6. What Does Century Represents?

    Ans: 100

  7. Which Is Bigger 100 Or Ten Squared?

    Ans: Both Are The Same

  8. What Are Whole Number?

    Ans: Whole Numbers Are Simple The Numbers 0,1,2,3,4,5,……

  9. What Are Integers?

    Ans: Integers Are Similar To Whole Numbers And Also Include Negative Numbers, But Does Not Include Fractions.

  10. Is -2 An Integer?

    Ans: Yes

  11. Which Is Greater -50 Or 2?

    Ans: 2

  12. Which Of These Numbers Is Not An Integer -2, 0, 100, ½?

    Ans: ½

  13. What Is 25+23=?

    Ans: 48

Kids Trivia Questions
Kids Trivia Questions

Here we present you kids trivia questions:

  1. What Is (25+24)-10=?

    Ans: 39

  2. What Is (22*4) =?

    Ans: 88

  3. What Is 5 Squared Equal To?

    Ans: 25

  4. What Is The Square Root Of 36?

    Ans: 6

  5. What Is 21*0=?

    Ans: 0

  6. What Comes Next In The Fibonacci Sequence 0,1,1,2,3,5,8,13,---?

    Ans: 21

  7. What Is (15-15)=?

    Ans: 0

  8. What Is (1-1)=?

    Ans: 0

  9. What Is (15-4)=?

    Ans: 11

  10. What Is (65-30)=?

    Ans: 35

  11. What Is (98-45)=?

    Ans: 48

  12. What Is (87=80)=?

    Ans: 10

  13. What Is (67-66)=?

    Ans: 1

  14. What Is (15-14)=?

    Ans: 1

  15. What Is (49-40)=?

    Ans: 9

  16. What Is (34-23)=?

    Ans: 11

Kids Math Trivia Question And Answers
Kids Math Trivia Question And Answers

Here We Present You Kids Math Trivia Questions:

  1. 28-9=?

    Ans: 19

  2. How Many Sides Does A Hexagon Have?

    Ans: 6

  3. 8*9=?

    Ans: 72

  4. 5 To The Power 0 Equals What?

    Ans: 1

  5. 17+14=?

    Ans: 31

  6. What Is The Net Prime Number After 7?

    Ans: 11

  7. What Does 3 Square Equal?

    Ans: 9

  8. 21/7=?

    Ans: 3

Trivia For Grade 8
Trivia For Grade 8

Here We Present You Trivia For Grade 8:

  1. Quadrilateral Whose Four Vertices Are Lied On Circumference Of Circle Is Called?

    Ans: Cyclic Quadrilateral

  2. Angles In Opposite Segments Are Classified As?

    Ans: Supplementary

  3. In A City Book Store, 70% Of Books Are Classified As Fiction and Remainder As non-fiction. There Are Total 2400 more fiction Books than non-fiction books. At an average cost of $22, owner wants to increase Fiction Books By 5%. Cost Of New Fiction Books Is?

    Ans: $4,620

  4. In Public Library, 30% Of Books are categorized as non-fiction and remainder as fiction. There Are Total 2400 more fiction Books than non-fiction Books. Total Number Of Books In Library Is?

    Ans: 6000

  5. In College Library, 30% Of Books Are Classified As Fiction And Remainder As Non-Fiction. There Are 2400 More Books non-fiction category than Fiction Category. Total Number Of non-fiction books in Library Is?

    Ans: 4200

  6. Two Trigno Metrical Ratios Whose Values Cannot Be Greater Than 1 Are?

    Ans: Sine And Cosine

  7. Henry And Hazel Earn Income Of $5000. Expenses They Have To Meet Are Food $500, House Loan $450, Electricity, Water And Gas $135. Telephone $50 And Car Maintenance $155. Monthly Saving As %Age Of Income Is

    Ans: 28.67%

  8. If A = 9.7 Cm, Angle B = 64° And C = 8.8 Cm Then Area Of Δ ABC Is

    Ans: 38.36 Cm²

  9. If A = 16.5 Cm, Angle B = 52° And C = 10 Cm Then Area Of Δ ABC Is

    Ans: 65.01 Cm²

  10. Formula For Area Of A Triangle Is

    Ans: 1/2 X Base X Height

  11. Formula Used To Measure Circumference Of Circle Is

    Ans: 2πr

  12. In Formula 2πr, 'R' Is Considered As

    Ans: Radius

Trivia For Grade 7
Trivia For Grade 7

Here We Present You Trivia For Grade 7:

  1. If Circumference Of Circle Is 64π Then Area Of Circle (In Terms Of Π) Is

    Ans: 1024π Cm²

  2. Formula Used To Measure Area Of Circle Is

    Ans: Πr²

  3. If Circumference Of Circle Is 82π Then Value Of 'R' Is

    Ans: 41 Cm

  4. If Sheela sells her house at loss of 10% on cost and paid $125000 for It then its selling price is?

    Ans: $112,500

  5. If A Book Is Sold For $250 At 15% Loss On Cost Then Cost Price Of Book Is

    Ans: $294

  6. If A Handbag Is Sold For $2000 At Gain Of 20% On Cost Price Then Cost Is

    Ans: $1,666

  7. A Car Traveled 281 Miles In 4 Hours 41 Minutes. The Average Speed Of The Car In mph?

    Ans: 60 Miles Per Hour

  8. N A Group Of 120 People, 90 Have An Age Of More 30 Years, And The Others Have An Age Of Less Than 20 Years. Find the probability that a person’s age is less than 20 if a person is chosen at random.

    Ans: 0.25

  9. If length=4*width, If The Area Is 100 M2 What Is The Length Of The Rectangle?

    Ans: 20 Meters

  10. A Six-Sided Die Is Rolled Once. What Is The Probability That The Number Rolled Is An Even Number Greater Than 2?

    Ans: 1/3

  11. Point A Has The Coordinates (2,2). What Are The Coordinates Of Its Image Point If It Is Translated 2 Units Up And 5 Units To The Left, And Reflected In The X Axis?

    Ans: (-3,-4)

  12. If The New Cube Has A Volume Of 64,000 Cubic Centimeters, What Is The Area Of One Face Of The Original Cube?

    Ans: 400 Square Cm

  13. If The Radius of a cylindrical container is multiplied by 2, How Do You Change The length Of The Container So That The Volume Will Stay The Same?

    Ans: ¼ Of The Original Height

  14. One Leg Of A Right Triangle Is 18 Cm And Its Area Is 108 Square Cm. Find Its Primeter.

    Ans: 51.6 Cm

  15. Polygon with 5 sides have the sum of interior angles?

    Ans: 9180 Degrees

  16. Find The Circumference Of A Circle Inscribed Inside A Square With A Side Of 20 Meters.

    Ans: 20pi Meter

  17. One Pump Fills A Tank Two Times As Fast As Another Pump. Pump fills the tanks in 18 minutes. How much time a single pump takes to fill the tank all alone?

    Ans: Faster Pump: 27 Minutes, Slower Pump: 54 Minutes

Trivia For Grade 6

Here We Present You Trivia For Grade 6:

  1. Two Numbers x And 16 Have LCM = 48 And GCF = 8. Find x.

    Ans: 24

  2. Area of a circle is 81pi square feet, find its circumference.

    Ans: 18 Pi Feet

  3. Find The Greatest Common Factor Of 24, 40 And 60.

    Ans: 4

  4. If nimo had lunch at $100 and he Gave 20% Tip, How Much Did He Spend?

    Ans: $120

  5. Little John Had $8.50. He Spent $2 On Sweets And Gave To His Two Friends $4.5 Each. How Much Money Was Left?

    Ans: $1.5

  6. What Is X If X + 2y = 10 And Y = 3?

    Ans: 4

  7. A Telephone Company Charges Initially $0.50 and Then $0.11 For Every Minute. Cost that last minute.

    Ans: 0.50 + 60 * 0.11

  8. A Car Travels At A Speed Of 65 Miles Per Hour. How Far Will It Travel In 6 Hours?

    Ans: 390 Miles

  9. A Rectangle A With Length 10 Centimeters And Width 5 Centimeters Is Similar To Another Rectangle B Whose Length Is 20 Centimeters. Find The Area Of Rectangle B.

    Ans: 200 cm Squares

  10. A Segment Is 3 Units Long. It Is Divided Into 9 Parts. What Fraction Of A Unit Are 2 Parts Of The Segment?

    Ans: 2/3

  11. A Car Is Traveling 75 Kilometers Per Hour. How Many Meters Does The Car Travel In One Minute?

    Ans: 1250 Meters/Minute

  12. Linda Spent 3/4 Of Her Savings On Furniture. She Then Spent 1/2 Of Her Remaining Savings On A A.C. If The A.C Cost Her $300, What Were Her Original Savings?

    Ans: $2400

  13. Altogether, Sonia And Negin Have $27.00. Sonia Buys A Shirt For $12.35 And Negin Buys A Pair Of Sandals For $10.11. How Much Money Remains?

    Ans: $4.54

  14. What Is The Value Of 5 + 2 • 15 + (12 • 4)?

    Ans: 83

  15. What Is The Value Of P In 24 = 2p?

    Ans: P = 12

  16. What Is The Value Of 4x + 9, When X = 4?

    Ans: 25

  17. Mr. Jones Rolls A Six-Sided Cube Numbered 1, 2, 3, 4, 5, 6. What Is The Probability He Rolls A Three?

    Ans: 1/6

  18. Taylor Pays $5.25 For 0.5 Yards Of Fabric. What Is The Cost Per Yard?

    Ans: $10.50

  19. Absolute Value Of Integer -40 Is

    Ans: -40

Trivia For Grade 4
Trivia For Grade 4

Here We Present You Trivia For Grade 4:

  1. Absolute Value Of Following Integers -30, -20, -10, 5 In Ascending Order Can Best Expressed As

    Ans: 5, 10, 20, 30

  2. Integers Between -3 And 2 Includes

    Ans: −2, -1, 0, 1

  3. Absolute Value Of Integers |-10| And |-12| Are

    Ans: 10, 12

  4. Absolute Value Of Following Integers -5, -1, 0, 2, 4 In Descending Order Can Best Expressed As

    Ans: 5, 4, 2, 1, 0

  5. Josh Has 10 Candies. He Gave 4 Candies To Philip And Phillip Returned 2 Candies To Josh After Few Days. Number Of Candies Josh Has Altogether Are

    Ans: 8

  6. Sum Of -4, -6, -8 And 8 Is

    Ans: -10

  7. Sum Of 5 And -7 Is

    Ans: -2

  8. Ana Has 4 Stamps. She Bought 8 Stamps More And Mary Borrowed Two Stamps From Ana. Total Number Of Stamps Ana Have Are

    Ans: 10

  9. Sum Of -5 And -6 Is

    Ans: -11

  10. Considering Formula C = B²⁄A - B, Then If Value Of A = -20 And B = -10, Value Of C Is

    Ans: -10

  11. Given is Z = (X + Y)⁄4, Then If X = 10 And Y = 10 Value Of 'Z' Will Be

    Ans: 5

  12. Considering Equation X = B² - Cd⁄10, Then If B = 6, C = 2 And D = 4, Value Of 'X' Will Be

    Ans: 2.8

  13. Considering Formula 1⁄W = 1⁄X + 1⁄Y + 1⁄Z, Then If X = 5, Y = 10, And Z = 15, Value Of 1⁄W Is

    Ans: 11/30

  14. Considering Formula A = Bc + Cd + F + G⁄Bcd, Then If Value Of B = 2, C = 3, D = -3, F = 1, G =-2, Value Of 'A' Will Be in float values

    Ans: 0.22

  15. On A Line, Sum Of Adjacent Angles Is Equal To

    Ans: 180°

  16. Angles That Have Common Vertex And A Common Side On A Line Are Classified As

    Ans: Adjacent Angles

  17. Angles Formed When Two Straight Lines Intersect Each Other Are Classified As

    Ans: Vertically Opposite Angles

  18. 150: Sum Of 5x + 3y And 4x - 2y Is

    Ans: 9x + Y

  19. If Expression 12c + 1b + 7d Is Subtracted From 39c + 40b + 45d Then Answer Will Be

    Ans: 27C+39b + 38D

  20. Sum Of 2s + 4t -3u + 5v, -S + 2t + 9u - 11v And 3s - 4t + 2u - 3v Is

    Ans: 4s + 2t + 8u – 9v

  21. Sum Of 2a + B + 5c And -5a - 2b + 3c Is

    Ans: −3a – B + 8c

  22. Product Of -140 And +8 Is

    Ans: -1120

  23. Product Of -2 X -3 X -(+4) X -2 Is

    Ans: 48

  24. Product Of -8 And -12 Is

    Ans: 96

  25. By Solving (-3 X -7 X 2) - (-4 X -2 X -3), Answer Is

    Ans: 66

  26. By Evaluating Following +6 X (-5 X -4), Answer Will Be

    Ans: 120

  27. Who Invented The Telephone?

    ANS: ALEXANDER GRAHAM BELL

  28. In The Metric System, What Is The Basic Metric Unit Of Mass?

    ANS: KILOGRAM

  29. What Word Refers To Animals With A Backbone?

    ANS: VERTEBRATES

  30. Who Invented The Steam Engine?

    ANS: JAMES WATT

  31. Convert The Decimal 49/7 Into A Fraction In Simplest Terms.

    ANS: 7

  32. Who Invented The Steam Powered Boat?

    ANS: ROBERT FULTON

  33. What Is The Symbol For Milliliters?

    ANS: Ml

  34. Identify The Smallest Prime Number.

    ANS: 2

  35. Who Invented The Phonograph?

    ANS: THOMAS EDISON

  36. In Science, Which Element’s Symbol Is “O”?

    ANS: OXYGEN

  37. What Is The Prefix Meaning “10”?

    ANS: DEKA

  38. Name The South American River That Contains The Largest Volume Of Water In The World.

    ANS: AMAZON

  39. Who Invented Eyeglasses?

    ANS: BENJAMIN FRANKLIN

  40. In The International System Of Units (SI), What Is The Unit Of Temperature?

    ANS: KELVIN

  41. Find The Least Common Multiple Of 6, 8, And 12.

    ANS: 24

  42. Who Invented The Successful Flying Airplane?

    ANS: ORVILLE & WILBUR WRIGHT

  43. One Cubic Centimeter Is Equal To How Many Milliliters?

    ANS: 1 Ml

  44. What Is The Unit Of Density Measurement?

    ANS: GRAM/CM CUBED

  45. Which Force Acts Upon An Object To Slow It Down, Or Stop Its Motion?

    ANS: FRICTION

  46. What Temperature Scale Is Used Most Often In The U.S. For Weather?

    ANS: FAHRENHEIT

  47. Give The Prime Factorization Of 48, And Express Your ANSWER Using Exponents.

    ANS: 2 TO THE 4TH POWER TIMES 3

  48. In Following Number Sequence 40960, 10240, 2560, 640, Next Three Numbers In Sequence Are

    Ans: 160,40,10

  49. Considering Following Pattern 2 X (2 - 1) = 2, 3 X (3 - 1) = 6, 4 X (4 - 1) = 12, 5 X (5 - 1) = 20, 8th Line In Pattern Will Be

    Ans: 9 X (9 – 1) = 72

  50. If Following Pattern Is Considered 2² + 1 = 5, 3² + 1 = 10, 4² + 17, 5² + 1 = 26, . . . . . . ., Then Value Of X In X²+1 = 170 Will Be

    Ans: 13

  51. In Following Sequence 79, 76, 73, 70, Next Three Numbers In Sequence Are

    Ans: 67,64,61

  52. Eela Has Bought 12 3⁄6 Kg Of Flour. Nana Has Bought 14 2⁄8 Kg Of Flour And Emi Has Bought 11 8⁄12 Kg Of Flour. One Who Has Bought More Flour Is

    Ans: Emi

  53. Out Of Following Rational Numbers 6⁄10, 4⁄15, 8⁄11 And 3⁄4, Smallest Rational Number Is

    Ans: ¼

  54. Out Of Following Rational Numbers 4⁄8, 2⁄6, 9⁄12 And 10⁄17, Greatest Rational Number Is

    Ans: ¾

  55. Ascending Order Of Following Rational Numbers 3⁄6, 2⁄8 And 4⁄9 Is

    Ans: 2⁄8, 4⁄9, 3⁄6

  56. Answer Of Factorization Of Expression 4z(3a + 2b - 4c) + (3a + 2b - 4c) Is

    Ans: (4z + 1)(3a + 2b -4c)

  57. Answer Of Factorization Of Expression (3x - 2y)(A + B) + (4x - 3y)(A + B) Is

    Ans: (7x – 5y)(A + B)

  58. Factorization Of P(4q + 3) +4(4q+3) Leads To

    Ans: (P + 4)(4q + 3)

  59. By Factorizing 3x - 15xy - 30z, Answer Will Be

    Ans: 3(X – 5y – 10z)

  60. By Factorization of (10x - 100), Answer Must Be

    Ans: 10(X – 10)

  61. Composite Numbers Has

    Ans: One Factor

  62. Largest Composite Number Less Than 40 Is

    Ans: 39

  63. Largest Prime Number Less Than 20 Is

    Ans: 19

  64. Numbers That Have Only Two Factors And Are Different From Each Other Are Called

    Ans: Prime Numbers

  65. By Solving -2 + 8 + ( -24 ⁄ -2), Answer Is

    Ans: 18

  66. By Solving ( -72 ⁄ -8 ) + ( -3 X -9 ) + (-4) +2, You Will Get

    Ans: 34

  67. Round Off Value Of 78.25m To Nearest 10m Is

    Ans: 78m

  68. Round Off Value Of 348g To Nearest 10g Is

    Ans: 350g

  69. Round Off Value Of 214g To Nearest 100g Is

    Ans: 200g

  70. Round Off Value Of 6488 Cakes To Nearest 100 Cakes Is

    Ans: 6500

  71. By Evaluating Following 170 - (+40) + (-50) +5 - (+20), Answer Will Be

    Ans: 65

  72. If Profit And Loss (In Dollars) Of A Company Is -240, 120 And 600 Then Final Amount (In Dollars) Is

    Ans: 480

  73. Answer Of -68 + {40 + (-8) + (-6)} + 35 Is

    Ans: -7

For Grade 3

Here we present you trivia for grade 3:

  1. Tresela Has 20 Orange Gums. She Gave 5 Gums To Mary And 3 Gums To Sam. She Bought 12 Gums Again From Which She Lost 6 Gums. Number Of Gums Tresela Have Are

    Ans: 18

  2. If You Subtract 50 From -30 Then Answer Will Be

    Ans: 80

  3. Angle Which Is Less Than 360° And Larger Than 180° Is Classified As

    Ans: Reflex Angle

  4. Angle Which Is Equal To 90° Is Classified As

    Ans: Right Angle

  5. Angle Which Is Less Than 90° Is Called

    Ans: Acute Angle

  6. Least Common Multiple (LCM) Of 2² X 4² And 2³ X 4² Is

    Ans: 512

  7. John Has Two Beepers Red And Green. Green Beeper Beeps Every 35 Second And Red Beeper Beeps Every 45 Seconds. After How Many Seconds Both Beepers Beeps At Same Time?

    Ans: 315

  8. Least Common Multiple (LCM) Of 40, 50 And 70

    Ans: 1400

  9. Kind Of Triangle Which Has Two Equal Sides Is

    Ans: Isosceles Triangle

  10. A Plane Which Is Formed By Three Straight Edges As Its Sides Is Called

    Ans: Triangle

  11. Right-Angled Triangle Must Have

    Ans: One Right Angle

  12. 196: Obtuse-Angled Triangle Must Have

    Ans: One Obtuse Angle

  13. If Their Are 1000 Peeople In A City And 567 Of Them Went To The Hockey Game How Many Didn't Go?

    Ans: 433

  14. 198: How Many Times Does 6 Divided To 18 Evenly?

    Ans: 3

  15. 1000 Times 431=?

    Ans: 431000

  16. There Are 147 Boxes Of Sweets In A Store. There Are 25 Sweets In Each Box. How Many Sweets Are In The Store?

    Ans: 3675 Sweets

  17. There Are 4 More peacock Than Rabbits in a Farm. The Total Number of Legs (peacock And Rabbits) Is Equal to 44. How many peacock And How Many Rabbits Are There?

    Ans: 10 Chickens and 6 Rabbits

  18. There is a total of 16 peacock and tigers In a Farm. The total number of legs (peacock and tigers) is equal to 50. How Many peacock and How Many tigers are there?

    Ans: 7 Chicken And 9 Rabbits

  19. Mr joseph Runs 3 Kilometers Everyday From Monday To Friday. He Also Runs 10 Kilometers A Day On Saturday And Sunday. How Many Kilometers Does Joshua Run In A Week?

    Ans: 35km

  20. Tom, Julia, Mike And Fran Have 175 Cards To Use In A Certain Game. They Decided To Share Them Equally. How Many Cards Should Each One Take And How Many Cards Are Left?

    Ans: 43 Each And Left

  21. There Are 365 Days In One Year, And 100 Years In One Century. How Many Days Are In One Century?

    Ans: 36,500 Days In One Century

  22. Jim Drove 768 Miles Of A 1200 Miles Journey. How Many More Miles Does He Need To Drive To Finish His Journey?

    Ans: 432 Miles

  23. The Cost Of Buying A Tall Building Is One Hundred Twenty One Million Dollars. Write This Number In Standard Form.

    Ans: $121,000,000

  24. Order From Greatest To Least The Fractions 1/3 , 1/6 , 1/2 , 1/7.

    Ans: 1/2 , 1/3 , 1/6 , 1/7

  25. When You Subtract 1,995 From 4,008, The Answer Is Equal To

    Ans: 4,008 – 1,995 = 2,013

  26. How Many Milliliters In One Liter?

    Ans: 1000 Milliliters = 1 Liter

  27. Round 312.92 To The Nearest Whole Number.

    Ans: 313

  28. If You Add 1,000 To 29,898, You Obtain

    Ans: 29,898 + 1,000 = 30,898

  29. Convert 5/10 To Decimal.

    Ans:0.5

  30. There Are 6 Boxes Of pens In A Store. There Are 4 Pencils In Each Box. How Many Pencils Are In The Store?

    Ans: 6 X 4 = 24 Pens

  31. How Many Seconds Are In One Day?

    Ans: 24 X 3,600 = 86,400 Seconds In One Day

  32. Julia Read A Book In 20 Days. She Read 16 Pages Every Day For The First 15 Days, And 18 Pages Everyday For The Last 5 Days. How Many Pages Did Julia Read?

    Ans: 16 X 15 + 18 X 5 = 240 + 90 = 330

  33. 64 Sweets Are Put In Boxes That Contain 8 Sweets Each. How Many Boxes Are Needed?

    Ans: 64 / 8 = 8 Boxes

  34. If 6 Children Share 145 Sweets Equally, How Many Sweets Will Remain?

    Ans: 145 = 6 X 24 + 1, 1 Sweet Remains.

  35. What Is N If 9 X N = 108

    Ans: 12

  36. What Is The Value Of (14 + 5) - (5 - 2)

    Ans: 16

  37. 2 X (14 + 5) - 7 =?

    Ans: 31

  38. What Is The Value Of 23 - (10 - A) If A = 5?

    Ans: 18

  39. If Z + Y = 20 And Y = 5, What Is Z?

    Ans: 15

  40. What Is S If 6 X 4 = 3 X S?

    Ans: 8

Trivia For Grade 2

Here we present you trivia for grade 2:

  1. 13-2=?

    Ans: 11

  2. 15-4=?

    Ans: 11

  3. 12-10=?

    Ans: 2

  4. 14-3=?

    Ans: 11

  5. 20-3=?

    Ans: 17

  6. 16-4=?

    Ans: 12

  7. 14-8=?

    Ans: 6

  8. 19-6=?

    Ans: 13

  9. 100+20+20=?

    Ans: 140

  10. 800+32=?

    Ans: 832

  11. 100+40+8=?

    Ans: 148

  12. 100+3=?

    Ans: 103

  13. 10+33=?

    Ans: 43

  14. 4+65=?

    Ans: 69

  15. 43+0=?

    Ans: 43

  16. 0+1=?

    Ans: 1

  17. 1+43=?

    Ans: 44

  18. 100+100=?

    Ans: 200

  19. 93+3=?

    Ans: 96

  20. 49+3=?

    Ans: 52

  21. 54+0=?

    Ans: 54

  22. 196+5=?

    Ans: 201

  23. 98+5=?

    Ans: 103

  24. 1+7=?

    Ans: 8

  25. 5+9=?

    Ans: 14

  26. 100+4=?

    Ans: 104

  27. 100+3=?

    Ans: 103

  28. 100+300=?

    Ans: 400

  29. 567+0=?

    Ans: 567

  30. 123+90=?

    Ans: 213

  31. Find The Quotient Of 144 And 12.

    ANS: 12

LEAVE A REPLY